Pracownia kulinariów regionalnych

Kuchnia podlaska zawiera wszystko, co wiąże się z ludową i szlachecką tradycją Podlasia. Dzięki dawnym przepisom powrócą na nasze stoły nieco zapomniane potrawy: chleb na zakwasie, korowaje, kulebiaki, pierogi z soczewicą, własnej produkcji sery, masło, nalewki. Kuchnia podlaska to esencja regionu, tworzona przez lata w mozaice narodów, kultur i religii. W dymie kominów wiejskich chałup przycupniętych pod lasem, w zapachu chleba i siana. Tworzona przez ludzi prostych, ale serdecznych.

 

Panie z pracowni biorą udział w kiermaszach wielkanocnych „Smaki Pogranicza”. Prezentowały również swoje wyroby na Forum przedsiębiorczości – „Produkt regionalny i tradycyjny” w Lublinie.

 

 

 

                                       

 

 



Aby być informowanym na bieżąco o nowych wydarzeniach w serwisie zapisz się do newslettera:  
   


 Kontakt
 
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •